09 октобар 2007

Izgleda da G17 menja politiku? ili?

Gospoda iz vrha G17+ (Potpredsednica G17 PLUS Ivana Dulić Marković, članica Predsedništva G17 PLUS Suzana Grubješić i član Glavnog odbora G17 PLUS Vlajko Senić) okićeni zastavama koje očito podržavaju.


БЕОГРАД, 9. ОКТОБРА (СРНА) - Потпредсједник Г 17 плус Ивана Дулић-Марковић рекла је данас да ће ова странка на идућој сједници Вл
аде Србије поставити питање шта се дешава са иницијативом Скупштине Војводине о забрани спречавања дјеловања неонациста и других сличних група у Војводини. "Посланичка група Г17 плус учиниће све да се на дневном реду Скупштине Србије нађе кровни закон против дискриминације који је припремила група стручњака из Центра за унапређење правних студија", рекла је Марковићева на конференцији за новинаре у Београду. Она сматра да је сада потребна политичка воља да би овај закон ушао у Скупштину и да би био усвојен. Марковићева је истакла да би цјелокупно друштво требало дати свој максимални допринос у борби против насиља. "Први корак у тој борби је свакако мобилисање јавности. Грађани Новог Сада су у недељу јасно и гласно рекли стоп фашизму", рекла је она. Према њеним ријечима, други орак у борби против свих видова насиља и агресије јесте неопходност да се захтјеви јавности преточе у процедуре, а да се проблеми рјешавају у институцијама.
Говорећи о реаговању полиције на недјељном скупу у Новом Саду, Марковићева је рекла да је полиција учинила све да се сукоби спријече, а да се као пропуст полиције може означити једино техничка грешка којом је при проласку демонстраната поред Дома војске био постављен само један кордон полицајаца. "То је био једини пропуст. Ја сам сведок да је од раног јутра полиција покушавала да на миран начин уклони све оне који су тог дана представљали потенцијални извор агресије у Новом Саду", закључила је Марковићева.
Izvor: SRNA

Kada bih imao priliku da reagujem na ovu izjavu potpredsednice G17+ postavio bih joj sledeća pitanja:

1. Da li se Vaše prisustvo na strani secesionista i homoseksualaca može tumačiti kao politika G17+ koja se izjašnjava kao stranka desnog centra?
2. Da li ste svesni protuustavnog delovanja ove grupe autonomaša?
2. Da li Vi kao potpredsednica G17+ ovim gestom pokušavate da kažete javnosti da se G17 zalaže za nezavisnu Vojvodinu?
3. Šta podrazumevate pod diskriminacijom? Odnos neonacista prema secesionistima i homoseksualcima? Ili odnos države prema organizovanim grupama kakvi su i neonacisti i homoseksualci i secesionisti?
4. Da li Vaša borba protiv neonacizma podrazumeva osudu i u susednoj Hrvatskoj, prvenstveno Tompsona i svih njegovih ljubitelja i slušalaca, pravaša, g. Đapića i drugih?
Naravno, sumnjam da bih dobio odgovor na ova pitanja.. Neka pitanja se u našim medijima jednostavno ne postavljaju...

Pozdrav iz Beograda

Нема коментара: